loading ...

Press Centar

Zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju za Dom Bjelave

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2020\/04\/08\/873x400.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2020\/04\/08\/preview\/873x400.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"93.62","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

Uposlenicima i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžićzajedno sa saradnicima, uručio je zaštitnu opremu, višekratne maske i rukavice i sredstva za dezinfekciju radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Za današnje posjete Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama Ajnadžić je naglasio da Općina Centar redovno prati stanje na terenu i poduzima mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Započeta akcija

- Započeli smo akciju "Maska za sve", a cilj je zaštitnu opremu osigurati za sve stanovnike naše lokalne zajednice s obzirom na to da je Federalni štab civilne zaštite donio naredbu o obaveznom nošenju maski. Za sve vaše potrebe stojimo vam na raspolaganju - poručio je Ajnadžić.

Direktor Doma Tarik Smailbegović zahvalio je Ajnadžiću i Općini Centar za dobru saradnju, posebno za podršku dok se borimo sa pandemijom uzrokovanom koronavirusom, saopćeno je iz Općine.

https://avaz.ba/vijesti/bih/560572/zastitna-oprema-i-sredstva-za-dezinfekciju-za-dom-bjelave