loading ...

Aktuelnosti

Projekat “Ispunimo srca, vratimo osmijeh”

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2018\/12\/29\/druzenje-11-6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2018\/12\/29\/preview\/druzenje-11-6.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"447.31","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

Mladi entuzijasti okupljeni u projektu “Ispunimo srca, vratimo osmijeh” danas su organizirali 11. druženje u KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, za djecu uzrasta od tri do osam godina.

Članovi projekta su u toku druženja animirali djecu različitim radionicama u kojima su i oni aktivno učestvovali. Djeca su se okušala u kulinarskoj radionici praveći čokoladne bombice, u izradi nakita, fotografiranju, te facepaintingu, nakon što ih je jedna od članica obradovala crtanjem različitih likova iz crtanih filmova.

“Naše 11. druženje odlučili smo organizirati za djecu koja nam nisu toliko dostupna, a s druge strane osjećamo bliskost i potrebu da im pružimo ljubav, zagrljaj, toplu riječ, na što su nam odgovorili otvorenošću, dijeljenjem emocija i velikom radošću. Najvažnije stvari u dječijim životima su sigurnost, ljubav, prihvaćanje i ohrabrivanje. U ime svih članova projekta mogu obećati da mališanima doma Bjelave ništa od navedenog neće faliti”, poručila je jedna od organizatorica projekta Azira Softić.

Nakon završenih radionica, članovi projekta su imali priliku posjetiti prostorije u kojima svakodnevno borave djeca, te im obećali da je ovo samo prvo od mnogih budućih druženja.