loading ...

Aktuelnosti

Posjeta predstavnika organizacije Hope and Homes for Children in BiH

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/08\/22\/radni-sastanak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/08\/22\/preview\/radni-sastanak.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"437.18","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

14.08.2019. godine Dom za djecu su posjetili predstavnici organizacije Hope and Homes for Children in BiH gosođe Anisija Radenković i Laura Yonich te predstavnici St. James’s Place Foundatio gospođe Fulvia Giust-Prole i Alexandra, te gospodin Ian Jamieson. Uz pomoć navedenih organizacija započet je proces na transformaciji Doma za djecu.

Tokom posjete razgovarano je o postignutim rezultatima na razvoju novih usluga u okviru procesa transformacije Doma - Kuća za mlade, Prihvatilište i Servis za podršku porodici i djeci, te o mogućnostima nastavka takve saradnje.

Posebna pažnja posvećena je uspostavljanju nove usluge u procesu transformacije Doma – Mali porodični dom, a čija potpuna realizacija se očekuje u narednom periodu.