loading ...

Press Centar

Kompanija Hifa -Oil donirala madrace i krevete "OBLAK" Domu za djecu bez roditeljskog staranja

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2022\/02\/10\/3-696x392_2.png","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2022\/02\/10\/preview\/3-696x392_2.png","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"872.03","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

KOMPANIJA HIFA – OIL DONIRALA MADRACE I KREVETE “OBLAK” DOMU ZA DJECU BEZ RODITELJSKOG STARANJA U SARAJEVU

Kompanija Hifa – Oil, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH u svom radu posebnu pažnju pridaje podršci najugroženijim kategorijama stanovništva. Naša društvena odgovornost je i dio našeg poslovnog uspjeha.
Za 20 godina postojanja ta odgovornost je posebna u ovoj 2022. godini koja će biti popraćena sa 10 humanitarnih projekata.
Prva donacija uručena je Domu za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo, a u vidu neophodnog namještaja – madraca i kreveta brenda “Oblak” za potrebe kompleksa koji zbrinjava ukupno 85 maloljetnih lica u domu Bjelave.

Donaciju je uručio generalni direktor Hifa – Oil Grupacije i
član uprave Hifa – Oil gospodin Izudin Ahmetlić direktoru Doma za djecu bez roditeljskog staranja gospodinu Tariku Smailbegoviću.

 

 

3-696x392_1.png

 

“Tradicija našeg Doma kao usluge o zbrinjavanju duga je 120 godina. Trenutno brinemo o 85 djece, a na godišnjem nivou oko 40 njih uđe i izađe iz istog što nam govori da je to prilično veliki broj djece koji se smjenjuje na godišnjem nivou.

Najveću podršku za naš rad i poslovanje smo upravo i dobijali od lokalne zajednice. Od srca smo zahvalni Hifa - Oil kompaniji koja nam je izašla u susret i spremila donaciju za nas, a samim tim obnavljanje kreveta i madraca nam je od velike koristi jer upravo toj dječici podižemo kvalitet smještaja i stvaramo veću ugodnost boravka. Također, veoma smo sretni što nam je Hifa - Oil ponudila mogućnost odabira i načina donacije, te smatramo da smo učinili pravu stvar kada su u pitanju kreveti i madraci.

Nadamo se i budućim saradnjama i još jednom se zahvaljujemo Hifa - Oil u ime svih uposlenika i svakog djeteta, te se nadamo da će nastaviti biti društveno-odgovorna kompanija kao što je bila i do sada." - ističe Tarik Smailbegović, direktor KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo.

4_1.pngDonacijama i sponzorstvima kompanija Hifa - Oil rado sudjeluje u aktivnostima raznih humanitarnih akcija u okviru društveno-odgovornog rada, rada sa visokoobrazovnim institucijama, kulturno-umjetičkim društvima, sportskim klubovima, te svim manifestacijama sličnog karaktera. Kao zlatni sponzor projekta “Race for the Cure” kompanija Hifa – Oil je u septembru 2021.godine skupila najviše sredstava na online platformi Think Pink – Za žene oboljele od karcinoma dojke. Kroz projekat Leadership School-a ostvaruje saradnju sa visokoobrazovnim institucijama na obostranu korist i zadovoljstvo, te je nastavno na taj projekat finansirala i opremanje amfiteatra Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

viber-image-2022-02-09-14-09-01-029_1.jpg
Donacijom madraca brenda “Oblak” Domu Bjelave otvara se niz novih društveno-odgovornih projekata koji imaju za cilj podržati najugroženije kategorije stanovništva, a koji će biti sprovedeni u 2022. godini.


viber-image-2022-02-09-14-08-16-556.jpg


Hifa – Oil – Energija koja pokreće!

http://dzungla.net/radio-live/2022/02/09/kompanija-hifa-oil-donirala-madrace-i-krevete-oblak-domu-za-djecu-bez-roditeljskog-staranja-u-sarajevu/

httpshttps://faktor.ba/vijest/hifa-oil-donirala-madrace-i-krevete-domu-za-djecu-bez-roditeljskog-staranja-sarajevo/153077://faktor.ba/vijest/hifa-oil-donirala-madrace-i-krevete-domu-za-djecu-bez-roditeljskog-staranja-sarajevo/153077

httphttps://www.akta.ba/promo/filantropi/12096/hifa-oil-donirala-madrace-i-krevete-oblak-domu-za-djecu-bez-roditeljskog-staranjs://www.akta.ba/promo/filantropi/12096/hifa-oil-donirala-madrace-i-krevete-oblak-domu-za-djecu-bez-roditeljskog-staranj