loading ...

Press Centar

Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide obezbjedila je vrijednu donaciju za štićenike dječijeg doma Bjelave

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2022\/09\/27\/skolski-pribor-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2022\/09\/27\/preview\/skolski-pribor-2.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"112.01","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

 

Sarajevo, 08. septembar - Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide obezbjedila je vrijednu donaciju za štićenike dječijeg doma Bjelave u vidu 19 kompleta za školu za sve uzraste djece. Komplet se sastoji od školske torbe, pribora za školu  i uređaja Samsung Galaxy tablet  .

Vrijednost uručene školske opreme je 7600 KM.

Primopredaja je ozvaničena danas u prostoru dječijeg doma Bjelave.

Predstavnica doma  Larisa Mahmutović, šef stručne službe je prisutne upoznala s djelatnošću i radom ustanove u kojoj trenutno boravi 84 djece od kojih je 54-ero uključeno u osnovnoškolsko, srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje.

Zadavoljstvo nam je bilo ugostiti predstavnike  humanitarne organizacije „Islamic Relief Worldwide“ Engleska. povodom uručenja donacije u vidu školskih ruksaka, školskog pribora i tableta za djecu KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja pred početak nove školske godine.

Ovakve i slične aktivnosti olakšavaju svakodnevni rad naše ustanove i mnogo nam znači kada vidimo da lokalna zajednica misli na našu djecu.

Nadamo se da će se saradnja s humanitarnom organizacijom „Islamic Relief Worldwide“ Engleska nastaviti i u budućnosti na obostrano zadovoljstvo, kazala je Larisa Mahmutović.

Obezbijediti neophodnu opremu za školu predstavlja svake godine veliki izazov za sve roditelje, a posebno staratelje djece bez roditeljskog staranja. Islamic Relief je ove godine omogućio da 1334 djece dočeka spremno novu školsku godinu.

Današnjim uručenjem 19 kompleta za školu za štićenike dječijeg doma Bjelave uspješno smo implementirali projekat distribucije školskog pribora, torbi i informatičke opreme za djecu u BiH. Ukupna vrijednost donirane opreme je 480 000 KM.

Islamic Relief Worldwide

 

 

https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne-akcije/islamic-relief-worldwide-obezbjedio-je-vrijednu-donaciju-za-sticenike-djecijeg-doma-bjelave/220908098

https://www.facebook.com/IRBIH/videos/sarajevo-08-septembar-humanitarna-organizacija-islamic-relief-worldwide-obezbjed/617881766469330/

https://bosnaglobal.net/vijesti/islamic-relief-worldwide-vrijedna-donacija-sticenicima-djecijeg-doma-bjelave-u-sarajevu/

https://www.islamic-relief.ba/skolska-oprema-za-djecu-doma-bjelave/