loading ...

Aktuelnosti

! / Budite Djed Mraz: Ispunimo novogodišnje želje djeci iz Doma na Bjelavama!

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/01\/06\/djed-mraz-epa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/01\/06\/preview\/djed-mraz-epa.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"638.96","dimensions":{"width":1140,"height":710}},{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/01\/06\/djed-mraz-epa_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2019\/01\/06\/preview\/djed-mraz-epa_1.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"638.96","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

Decembar je, snijeg je pokrio krovove, ukrasio drveće, a hiljade lampica na okićenim jelkama obasjava nam put.

Zima je, ali je oko srca toplo. Vrijeme je praznika, ljubavi i sreće. Vrijeme je darivanja, vrijeme kada znamo da nismo sami i kada smo sretni što imamo nekoga ko će nas obradovati sitnicom i tako nam dati do znanja da misli na nas. Da smo nekome negdje na ovom svijetu nešto. To je i bit življenja zar ne? 

Nismo nažalost svi imali tu sreću da se dok lomimo prhki snijeg pod čizmama vratimo u toplinu svog doma, da pronađemo svoj poklon pod okićenom jelkom, budemo okruženi porodicom i prijateljima koji nas svakog trenutka podsjećaju da smo voljeni i zašto ih volimo. Svi mi imamo svog djeda mraza, a sada moramo pozvati Vas kako bi svi ove zime imali svog djeda mraza.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je prije nekoliko dana mališane iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama u Sarajevu, a oni su nam rekli šta bi to voljeli dobiti od Djeda Mraza. 

Sada želimo u zajedničkoj akciji sa svojim čitateljima biti Djed Mraz za djecu bez roditeljskog staranja koja se nalaze u Domu na Bjelavama!

Akcija počinje danas (17. 12.) i trajat će do srijede (26. 12.), a djeci ćemo poklone uručiti pred novogodišnje praznike, u petak 28. decembra.

Dječica su između ostalog poželjela slikovnice, ukrasne naljepnice, flašice, hranu za bebe, dječiju torbicu, lutku, sanke, autić na baterije, lego kockice, loptu, puzzle, tene, igračke, trenerku, kapu, šal, dječije biciklo, ruksak, barbika, sat, jakna, čizme... Bilo je među djecom i onih optimističnijih koji su poželjeli da od djeda mraza dobiju mobitel ili tablet, ali su većinom to skromne želje i nešto što bi apsolutno svako dijete trebalo da ima.

Poklone možete donijeti u redakciju portala Radiosarajevo.ba, koji se nalazi na adresi Musala br. 5 u Sarajevu (svakog dana do 17 sati). Možete ih poslati i poštom na ovu adresu, a mi ćemo svakog dana ažurirati spisak da se zna koje ste želje ispunili.

Dobri ljudi, vaše malo njima je puno...

Izvor: Radiosarajevo.ba