loading ...

Aktuelnosti

121. godina Dječijeg doma

[{"img":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2021\/01\/22\/dombjelave-logo-20180904.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.dombjelave.ba\/articles\/2021\/01\/22\/preview\/dombjelave-logo-20180904.jpg","full":"https:\/\/dombjelave.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"46.35","dimensions":{"width":1140,"height":710}}]

16.01.2021.godine obilježava se 121 godina postojanja KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja. Od svoga osnivanja Dom je, potvrđujući društvenu opravdanost svoga postojanja, prevashodno pružao punu uslugu svojim  korisnicima, poticao svoj kadar na usavršavanje, ulagao sredstva u opremu i stvaranje što boljih uslova za odrastanje djece.

Godina koja je iza nas je godina koji će mnogi nažalost pamtiti po teškoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj COVID-19. Ono na čemu smo mi veoma ponosni je činjenica da nijedno dijete nije obolio od virusa korone.

Aktivnosti koje su obilježile 2020 godinu su:

  • Otvaranje malog porodičnog doma na Blagovcu, gdje smješteno 8 djece i 5 uposlenika.
  • Stvaranje pretpostavki za otvaranje još jednog Malog porodičnog doma na području općine Centar, gdje će boraviti 6 djece;
  • Sva djeca su uspješno završila školsku godinu;
  • Sve planirane aktivnosti Dom je uspio realizovati, zahvaljujući angažmanu svih uposlenih;
  • Mnoge aktivnosti su urađene na planu unaprijeđenja prostora u kojem djeca borave

U ovim teškim trenutcima mnogo je izazova bilo pred svima nama, ali se nadamo da ćemo zajednički prebroditi ovu situaciju i iz nje izaći još snažniji.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim partnerima i donatorima kao i svim građanima koji su svakodnevno s nama i koji prate potrebe naših mladih. Zahvaljujemo se svim socijalnim, obrazovnim, zdravstvenim, kulturnim i sportskim institucijama, predstavnicima medija, nevladinim organizacijama i svim ostalim koji zajednički sa nama čine da naši štićenici imaju toplo, dostojanstveno i kvalitetno mjesto za život.